Startpagina > FAQ > Wat te doen bij een cryptolocker?

Wat te doen bij een cryptolocker?

Uitleg

Wanneer uw systeem besmet is met ransomware/cryptolocker als bijvoorbeeld Locky wilt u de meest recente backup herstellen.

Wij beschrijven de te ondernemen stappen om de backup zo goed mogelijk terug te zetten als u slachtoffer bent geworden van een cryptolocker.
  1. Zet direct het backup schema uit als de cryptolocker de bestanden en/of het systeem heeft versleuteld. Dit kan eventueel via de software, anders via het klantportaal of partnerportaal. Op deze manier wordt voorkomen dat de versleutelde/besmette bestanden worden meegenomen in de backup.
  2. Het systeem dient geheel 'schoon' te zijn van ransomware, dus de cryptolocker. Wij adviseren om hiervoor een herinstallatie van het complete systeem uit te voeren.
  3. Installeer de backup software en verbind met het account.
  4. Herstel de bestanden via de software. Let hierbij wel op eventuele wijzigingen in de paden.

Het is ook mogelijk om data te herstellen via het klantportaal (webinterface) of door de software op een ander systeem te installeren en hierop in te loggen met de account gegevens.

BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06